Αιγαίου
Ενα δυο ψάρια ολόκληρα η φέτα ( μπακαλιάρος, τόνος, κολιός,σαρδέλα)
Χταπόδι, σουπιά
7-8 γαρίδες
7-8 καραβιδες
Λίγα μύδια
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 φλυτζανια τσαγιού ρύζι καρολινα
1 ποτήρι λευκό κρασι
1/2 γρ. Σαφράν
Κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιολαδο
Λευκό κρασι
Η συνταγή απαιτεί ποικιλία ψαριών και θαλασσινών και είναι για 6-8 άτομα.
Θα χρησιμοποιήσουμε ενα μεγάλο τηγάνι και θα ζεστάνουμε καλά 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο.
Σωταρουμε όλα τα θαλασσινα μαζί με τα κρεμμύδια, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σωταρισμα ανακατεύοντας έως ότου στεγνώσει το μείγμα και τότε σβήνουμε με κρασι.
Ρίχνουμε το σαφράν, 1κουταλια κόκκινο πιπέρι και αλάτι, ανακατεύουμε χαμηλώνοντας την φωτιά και προσθέτουμε 6 φλιτζάνια ζεστό νερό, ανακατεύουμε απαλά χαμηλώνοντας και άλλο τη φωτιά και παρακολουθούμε την εξέλιξη ώσπου το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά απο το τηγάνι, εάν αρπάξει λίγο δεν μας πειράζει, δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό μας.
Το σερβίρουμε συνοδεύοντας το με ενα καλό κρύο λευκό κρασι
Άτομα | 6-8 |
Χρόνος | 10-20 |
Βαθμός δυσκολίας |
Λεωφόρος Κύπρου 94, Αργυρούπολη | 210 99 60 352 | info@fishiki-diatrofi.gr | facebook/fishiki-diatrofi
Developed by: PowerSite.gr
Copyright © 2024, fishiki-diatrofi.gr | All rights reserved.