Καλαμαράκια
1 kg καλαμαράκια
1 φλυτζάνι ελαιολαδο
4-5 φέτες κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 τομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασι
Χυμός ενός λεμονιου
1 γλυκιά κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπερι.
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια..
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και Σωταρουμε τα κρεμμύδια. Βγάζουμε την κατσαρόλα απο το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το ρύζι, τις τομάτες, το μαϊντανό, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπερι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το υλικό που φτιάξαμε και το τοποθετούμε σε σειρά σε ενα πυρίμαχο σκεύος.
Για Ν Ασμη φύγει η γέμιση απο τα καλαμαράκια κλείνουμε τις άκρες τους με οδοντογλυφίδα. Περί χύνουμε το υλικό που τυχόν μας έμεινε στο σκεύος , ρίχνουμε το κρασι και τον χυμό λεμονιού , λίγο νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν στους 180ο C για μια ώρα περίπου.
Άτομα | 4 |
Χρόνος | 90 |
Βαθμός δυσκολίας |
Λεωφόρος Κύπρου 94, Αργυρούπολη | 210 99 60 352 | info@fishiki-diatrofi.gr | facebook/fishiki-diatrofi
Developed by: PowerSite.gr
Copyright © 2024, fishiki-diatrofi.gr | All rights reserved.