Μια συνταγή που θα σας κάνει να αγαπήσετε το χταπόδι

Χταπόδι Στιφάδο

Τι θα χρειαστείτε

  • 1,5 με 2kg χταπόδι
  • 1kg κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • Δύο ντομάτες 
  • Δύο σκελίδες σκόρδο
  • Δάφνη -Δεντρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι Ξύδι

Πως θα το μαγειρέψετε

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι μας σε κομμάτια.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το σκόρδο.

Βαζουμε το χταπόδι στο σκεύος με ελάχιστο νερό και ξύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να πιεί το νερό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο σκεύος τις ντομάτες το σκόρδο ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δάφνη, δεντολίβανο και το λάδι. Βράζουμε μέχρι να δέσει το φαγητό με την σάλτσα.

Το σερβίρουμε σκέτο με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

Μοιραστείτε τo!

Άτομα 4-6
Χρόνος 35 - 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας
Delivery

Διανομή σε όλη την νότια Αττική.

Λεωφόρος Κύπρου 94, Αργυρούπολη | 210 99 60 352 | info@fishiki-diatrofi.gr | facebook/fishiki-diatrofi

Developed by: PowerSite.gr

Copyright © 2024, fishiki-diatrofi.gr | All rights reserved.