Ριζοτο

Ριζότο με μύδια και κρόκο

Τι θα χρειαστείτε

50γρμ. βούτηρο

4 κουταλιές της σούπας ελαιολαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο

2 φλυτζανια ρύζι αρμπόριο

0,25 γραμ. σκόνη κρόκο διαλυμένη σε λίγο νερό 

5 φλυτζανια ζωμό λαχανικών 

Αλάτι 

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπερι 

400 γραμ. Μύδια 

1/2 φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασι 

2 πιπεριές ( πράσινη- κόκκινη ) σε λεπτές ροδέλες 

Φυλλαράκια βασιλικού. 


Πως θα το μαγειρέψετε

καθαρίζετε τα μύδια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με μισό φλυτζάνι νερό και τα αχνίζετε για λίγα λεπτά. Σουρώνετε το ζωμό τους σε ενα σουρωτήρι με τουλπάνι. 

Ζεσταίνετε το βουτηρο με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις ροδέλες πιπεριές.  Ρίχνετε το ρύζι τον κρόκο και συνεχίζετε το σοταρισμα για λίγα λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει λίγο το ελαιόλαδο. Σβήνετε με κρασι, προσθέστε το ζωμό απο τα μύδια και τα 5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών λίγο λίγο και όσο χρειαστεί. Ανακατεύετε το ριζότο συνεχώς μέχρι να βράσει το ρύζι και να απορροφηθούν οι χυμοί ( περίπου 15-20 λεπτά ). Ρίχνετε αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Προσθέτετε τα μύδια στο ριζότο και το σερβίρετε ζεστό με φυλλαράκια βασιλικού. 

Μοιραστείτε τo!

Άτομα 4
Χρόνος 40
Βαθμός δυσκολίας
Delivery

Διανομή σε όλη την νότια Αττική.

Λεωφόρος Κύπρου 94, Αργυρούπολη | 210 99 60 352 | info@fishiki-diatrofi.gr | facebook/fishiki-diatrofi

Developed by: PowerSite.gr

Copyright © 2024, fishiki-diatrofi.gr | All rights reserved.